TENNISTIPS

Denk positief!

Hey Tennisplayer! Weet je wat in het leven een belangrijke karaktereigenschap is, óók voor op de tennisbaan? Positief denken! En daarmee bedoel ik dat je je aandacht vooral richt op de zaken die goed gaan in plaats van op de dingen die niet goed gaan of moeilijk zijn.

Tennisprofs die succesvol zijn hebben óók allemaal een positieve instelling. Dat weet ik zeker. Daarom zijn ze juist zo succesvol! Na een verloren wedstrijd zitten ze bijvoorbeeld niet bij de pakken neer - oké, misschien balen ze in het begin een beetje - maar vragen zij zich af wat er de volgende keer anders of beter kan. Zij zien de verliespot juist als een mooie kans om iets van te leren.

Nou is positief zijn helemaal niet zo vanzelfsprekend als je misschien wel denkt. Als mens zijn we zelfs eerder geneigd om met negatieve gedachten rond te lopen en ons te focussen op dingen die niet goed gaan of moeilijk zijn. Niet zo gek hoor, want vanuit de oertijd zijn we gewend om te vechten en te vluchten om te overleven waardoor onze voelsprieten dus altijd stonden afgestemd op gevaar. Maar gelukkig is dat tegenwoordig niet meer nodig J.

De één heeft van nature meer een positieve instelling dan de ander. Maar niet getreurd, want positief denken kun je trainen, net zoals je een spier of je forehand traint. Daarvoor weet ik een leuke oefening die jij de komende tijd ook eens kunt proberen:   

Schrijf gedurende een bepaalde periode, als je een wedstrijd hebt gespeeld, drie dingen op die goed gingen. Houd je dit een tijdje vol, dan zal je merken dat je na verloop van tijd de mentaliteit krijgt van een echte tennisprof -:)